Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

Proč je stále tak početná skupina lidí, kteří nevidí - nebo nechce vidět, co vše se skrývá v několikaletém "obviňování" současného předsedy vlády?

Již několik let jsme svědci otevřeného boje dvou skupin, jedna popisuje příběh, podobný těm z Hollywoodu a druhá ho zarputile odmítá. Množství lidí se ptá PROČ? A to členové obou skupin...

Proč lidé obhajují pana Babiše a bezmezně mu věří: Když opomenu skvěle zvládnutý marketing a schopnost překroutit libovolnou informaci ve svůj prospěch, tak je to složeno z celkového úpadku politické scény (kdo má moc, chce ještě víc). Češi se snaží vždy najít jednoho zachránce a do této role se před lety pasoval A.B. a hromada lidí v tom žije i nadále, jelikož buď některé informace nevnímají nebo jim to přijde až tak vykonstruované, že to přeci nemůže být pravda. A to je alfou a omegou problému: je to tak dobře sehraná hra, že to lidem připadá nemyslitelné, že by to někdo takto vymyslel - tak dlouho mu to procházelo - dokázal to bez mrknutí oka obhajovat.

Proč stále lidé volí uskupení ANO? "Kradlo se vždycky a za každé vlády, tato vláda ale myslí i na lidi a máme slevu na vlak, zvýšený příspěvěk na dítě, zvýšené důchody...." Velmi silné argumenty, to se musí uznat, ale čím jsou vykoupené? Jako vždy, když se dávají peníze lidem, tak se někde musí vzít a jelikož státních a polostátních podniků je pomálu, tak většina příjmů státu je opět od lidí. V době ekonomického růstu se to utrácí samo, jelikož příjmy jsou větší a větší, ale mělo by se myslet na blíží se recesi a krizi. (bohužel toto jsou argumenty pro střední a vyšší vrstvu, jelikož nižší vrstva žije tady a teď a nějak se o ekonomiku ani nezajímají, takže zde má ANO silnou základnu, kterou nic neotřese).

Proč někdo nevidí co se tu děje? A co se tu vlastně děje. EU v předběžné zprávě popisuje praktiky na získávání dotací - úžasná je ta praktika s inovací. Dotace na podporu nové technologie - vše nové je drahé, ale pokud to má mít přínos, tak stojí za to podpořit podnikatele (přínosem se nemyslí zisk podnikatele). Jenomže podporovat zavedení něčeho, co už ten samý subjekt má zavedené v jiné zemi EU je prostě možné jen u nás - ano, u nás to bylo inovativní, jelikož to subjekt měl až za hranicemi, ale opravdu za to máme všichni platit? 

"Zprávu jsem nečetl, ale podle toho jak je napsaná, tak to psal někdo z České republiky, asi někdo od Pirátů." Chápe někdo souvislost této věty? Ano, zprávu přečetli právníci a markeťáci ANO a proto vymysleli tuto úžasně seskládanou větu, kde opět dává najevo, že je to jen a jen útok proti němu, nikoli soupis skutečnosti.

"Česká republika nebude žádné peníze vracet!" Ano, tady musím dát za pravdu, jelikož peníze se nezasílají nazpět, ale naopak jsou kráceny budoucí schválené prostředky - nebudou propláceny budoucí žádosti, jen se sníží dluh.

"Je to jen předběžná zpráva a podobný stav tu byl už v roce 2017, kdy kvůli Faltýnkovi v dozorčí radě mělo jít zpátky 20mil. V roce 2018 v konečné zprávě byl stav očištěn a nic se nevracelo." Situace trochu jiná - 1. jiná doba, nyní jsou pravidla střetu zájmu přísnější, 2. nyní zpráva nehovoří jen o střetu zájmu, ale o praktikách, které nesplňují podmínky čerpání.

Kolik toho ještě jako Češi budeme muset snést, než se to nahoře pročistí? Čekáme na nového spasitele nebo se vybere jen nejmenší zlo? Spasitele v současných stranách nevidím, tak by mi stačil někdo s vyšším morálním kreditem... Co jen pro to udělat...

Autor: Michal Okrouhlík | pondělí 3.6.2019 10:04 | karma článku: 40,70 | přečteno: 6311x
  • Další články autora

Michal Okrouhlík

Úspěšná registrace - víc štěstí než rozumu

Dnes byl spuštěn nový systém pro registraci na očkování našich seniorů. Jak probíhala registrace? Na co se těšit při druhé a třetí vlně přihlašování?

15.1.2021 v 9:35 | Karma: 16,09 | Přečteno: 512x | Diskuse| Společnost

Michal Okrouhlík

Den má sice 24h ale zdravotníci potřebují i odpočinek

Co ještě naložíme za povinnost na přetížené odvětví bez zásadní pomoci? Jaký je vlastně očkovací plán z pohledu informací, které má zatím laik k dispozici? Co vše ještě můžeme doktrorům hodit na bedra, aniž by se položili?

16.12.2020 v 13:34 | Karma: 13,40 | Přečteno: 329x | Diskuse| Politika

Michal Okrouhlík

Osm dní, jedenáct dní, měsíc, dva....

Kolik času je ČSSD ještě ochotna si nechat kálet na hlavu a bude přihlížet na ohýbání ústavy? Když už jim nevadí trestně stíhaný premiér vymezí se proti prezidentovi, který si opět ústavu vykládá jako cár papíru?

4.7.2019 v 17:36 | Karma: 10,99 | Přečteno: 230x | Diskuse| Politika

Michal Okrouhlík

Inkluze obráceně

Text reaguje na "Stát nepodporuje mimořádně nadané děti. Z peněz na inkluzi dostaly zlomek" Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/stat-nepodporuje-nadane-deti-inkluze-skola-inteligence-vysoke-iq.A190518_155312_domaci_fort

20.5.2019 v 9:18 | Karma: 12,50 | Přečteno: 729x | Diskuse| Společnost

Michal Okrouhlík

Kladný rozpočet - důvod k oslavě či strachu

Včera nám byl představen hospodářský výsledek za rok 2018, který skončil oproti plánovanému schodku v kladných číslech - proč a je to vůbec dobře?

4.1.2019 v 9:34 | Karma: 14,89 | Přečteno: 566x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si v Německu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 851x
Osoba se zdravým duchem a zdravou soutěživostí v těle. Sdílené zážitky se občas lépe prožijí, proto jsem se rozhodl si občas něco napsat.

Seznam rubrik