Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

To je stále dokola. Levice, dotace, kontroly, veřejné blaho, sebeobětování, ale na výchovu k svéprávnosti nemá nikdo koule. Vymoženosti sociálních inženýrů už štípou svobodného zodpovědného občana, jako komáři v močálu. Už tu chybí pouze Venda. Ten by to s tou svazačkou Merkelovou a vychcálkem Macronem vyřešili na celé planetě za cizí koláče k rozkvětu falešného celosvětového altruistického mírového opojení.

2 0
možnosti
TT

Tady někdo spřádá sáhodlouhé úvahy aniž by chápal, pro koho se zavádí obědy zdarma. Ne, nejsou to děti matek-samoživitelek, ne, nejsou to děti rodičů lapených do dluhové pasti. Takové skupiny sice vyloučeny nejsou, ale základní myšlenka obědů zdarma je přitáhnout do předškolního roku děti té skupiny obyvatel, kvůli které ten povinný předškolní rok zaveden byl a která na plnění této povinnosti zvysoka kašle.

Růžovými brejličkami viděno krásný projekt neomarxistických sociálních inženýrů trpí ovšem neoddiskutovatelnou vadou: dotyčné ratolesti budou do školky a do školy posílány, aby se tam najedly. Rodiče jim jinak budou - jako doposud - vštěpovat, že se nic naučit nesmí, protože jakákoliv znalost či schopnost jsou překážkami při příjmu dávek sociální podpory.

3 0
možnosti
Foto

Podívejte se, za mých školních let - ano např. před 50 lety za dob hlubokého socialismu - kdo chtěl si mohl koupit oběd - na to byly měsíční předplatné karty s útržky kuponků na každý den. Kdo nechtěl - nemusel.

Ano, stát na to připlácel. Všem bez rozdílu.

A tím celý problém končí.

2 1
možnosti
Foto

Dnešní cena se ale také skládá z několika složek s tím, že jednu sponzoruje stát napřímo, jednu platí zřizovatel (většinou obec) a třetí složkou je příspěvek rodičů - cca 22,- Kč. A hraje se zejména o tu třetí složku - aby ji stát platil za rodiče.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS