Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J96a14n 20R60á55ž

20. 5. 2019 11:13

Když se k nadání přidá pracovitost a cílevědomost, což jsou vlastnosti, které musí u dítěte "pěstovat" rodiče, prosadí se takové dítě samo i bez zvláštní péče. Vím z vlastní zkušenosti. Průšvih ovšem je, když se od přírody nadané dítě dostane zpočátku do třídy, která díky nesmyslným inklusním programům, má charakter spíše "speciálu" než třídy s přirozeně soutěživým prostředím, které nutí žáka se neustále zlepšovat. Když to rodiče nezachytí a nepřeřadí žáka jinam, zdevastuje to i nejnadanější dítě.

Unifikace všeho, jak prosazují neomarxisté, má za následek i "změkčování" nároků na prokazování míry znalostí ve škole, což je cestou do pekel. Rodiče, kteří si uvědoměli zavčas, že metoda dělat dětem co nejpohodlnější život i snižováním nároků na efektivní vzdělání je v delším horizontu pro děti škodlivá a že odstraňování soutěživého prostředí ve školách, což prosazovala Valachová, jim nic v životě neulehčí, dávají své děti i za cenu svého uskromnění do privátních škol a ty opravdu nadané do výběrových, kde podporovat soutěživost tvoří jeden ze základních prvků práce školy se žáky..

2 0
možnosti
Foto

To hlavní zde zaznělo, nejdůležitější je práce rodičů. Jelikož tyto základy opravdu musí přijít od rodiny, ale nemůže to přerůst v ambice rodičů a naopak dítě přetížit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 851x
Osoba se zdravým duchem a zdravou soutěživostí v těle. Sdílené zážitky se občas lépe prožijí, proto jsem se rozhodl si občas něco napsat.

Seznam rubrik